BUCA BELEDİYESİ'NİN YANILTICI PAYLAŞIMLARI, KIRKLAR KÖYÜ’NDE GERGİNLİĞE YOL AÇTI

Geçtiğimiz pazar günü Buca'nın Kırklar Köyü’nde halkın yoğun katılımıyla hem Sağlık Ocağı açılışı yapıldı hem de Kırklar Kavun Festivali’nin ilki düzenlendi. Ancak festival sonrası Buca Belediyesi’nin yaptığı açıklama ve paylaşımlar büyük tepki topladı.

 

BUCA BELEDİYESİ’NİN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Kırklar Muhtarı Rakip Becer himayelerinde kurulan Kırklar Çevre ve Kültür Derneğinin başından sonuna kadar kendilerinin organize ettiği Kırklar Sağlık Ocağının açılışı ve akabinde düzenlenen Kırklar Kavun Festivalini sadece ses düzeni, ve sahne kurulmasında yardımcı olan ve başka hiçbir mali külfetin altına girmeyen ve lojistik hiçbir destek vermeyen  Buca Belediyesi basına servis ettiği ve neredeyse her satırına yazdığı “Buca Belediyesi işbirliğinde” denilen paylaşım hem saçma bulundu, hem de taşın altına elini sokan kim varsa herkesin tepkisini aldı

.

 

DEVLETİN VALİSİNİ YOK SAYDILAR

Buca Belediyesi, sağlık ocağının açılışı için programa İzmir Valisi adına katılan Vali Yardımcısı'nın konuşmasına basın açıklamalarında bir satır dahi yer vermedi. Bu durum, İzmir Valisi’ni temsilen katılan ve konuşma yapan vali yardımcısının yok sayıldığı şeklinde yorumlandı. Buca Belediyesi, sağlık ocağı açılışında hiçbir katkı sağlamadı ve kavun festivaline ise sadece sahne ve ses düzeni desteği verdi. Kültür müdürü, bu gerçeği yansıtmayan ve yanıltıcı haberlere itiraz etmemesi nedeniyle eleştirildi.

 

KÖYLÜLER VE BASIN’DAN SERT TEPKİLER

İsminin verilmesini istemeyen Kırklar köy sakinleri duygu ve düşüncelerini şöyle belirtti.

“Düzenlenen kavun festivalinin ve sağlık ocağının açılışını büyük zorluklar ve yokluklar içinde sürdürüp başarıyla sonuca ulaştıran Kırklar Köyü Muhtarı Rakip Becer ve Dernek Başkanı Osman Böyük ün kişisel çabalarını yok saymaları bütün organizasyonu başından sonuna kendilerini İŞ BİRLİĞİ içindeymiş gibi algı yaratıp göstermeleri ve basına bu şekilde bilgi vermeleri bizim tarafımızdan ahlaki ve vicdani bulmadığımızı söylemek istiyorum” dedi.

Öte yandan festivalin düzenlenmesinde ve sağlık ocağının açılışında inanılmaz emeği olan insanların emeğini yok saymak ancak Buca belediyesine yakışırdı diyen Temizeller Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Usta Gazeteci Ahmet Tübcel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben bir gazeteci olarak belediye başkanının bu konularda açıkça doğru bilgilendirildiğini zannetmiyorum kesinlikle belediye başkanına eksik bilgi verildiğini düşünüyorum. Fakat belediye başkanı katıldığı organizasyona ilçenin mülkü amiri Kaymakam Bey ve İzmir şehrinin Valisi adına katılan Vali Yardımcısı, İzmir il sağlık müdürü sağlık ocağının açılışını yapmak üzere mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşüne katılmaları ve program saatinden önce gelmeleri; Ancak Belediye Başkanı Görkem Duman beyin bu yürüyüşe katılmaması ve protokol üyelerinin sağlık ocağını gezerken bile kendilerine eşlik etmemesi ve programa geç katılması Vali yardımcısı başta olmak üzere ilçenin mülki amiri olan Kaymakamı bekletmeleri ve saygı duruşuna son anda katılması programa katılan vatandaşlar ve İzmir şehir merkezinden gelen misafirler tarafından ayrıca protokol üyeleri tarafından tepkiyle karşılandığına şahit oldum.Belediye başkanının konuşmasında sağlık ocağının açılması hakkında tek bir kelime etmeyip açılışta emeği geçen konuklara ve katkısı bulunanlara teşekkür etmemesi ve saygı göstermemesi kendine yakışanı yapması beni şahsen şaşırtmadı diyebilirim" dedi.

 

EMEK HIRSIZLIĞI VE YANILTICI BİLGİLER

Temizeller Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Tübcel, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın etkinlikte yeterince ilgi göstermediğini ve protokol üyelerine gereken saygıyı göstermediğini ifade etti. Tübcel, belediye başkanının sağlık ocağı açılışında emeği geçenlere teşekkür etmemesi ve saygı göstermemesi durumunu şaşırtıcı bulmadığını belirtti.

Tübcel, Buca Belediyesi’nin festival ve sağlık ocağı açılışındaki katkılarının abartılarak sunulmasını “düpedüz emek hırsızlığı” olarak nitelendirdi. Ayrıca, basın bültenlerinde kullanılan fotoğrafların Kırklar Kavunu ile ilgili olmamasının, iş bilmezlik ve düşüncesizlik olduğunu vurguladı.

İŞTE BUCA BELEDİYESİNİN KIRKLAR KAVUNU DİYE BASIN VE KAMUOYUYLA PAYLAŞTIĞI O FOTOĞRAF:

 

İŞTE ASIL KIRKLAR KAVUNU:

“Buca Belediyesi ile Buca Kırklar Çevre ve Kültür Derneği işbirliğinde” ifadesinin yanıltıcı olduğunu belirten Tübcel, bu bilgilerin Kırklar Köyü’nde emeği geçen herkesten özür dilenmesi gerektirdiğini söyledi. Ayrıca Kırklar ve çevre köylerin hayati sorunu olan bölgede yaşayan vatandaşlara haftanın 7 günü hizmet verecek olan  ve yıllarca bürokrasiye takılan, sonunda muhtar Rakip Becer ve ekibinin inanılmaz gayretleriyle açılışı gerçekleştirilen sağlık ocağı hakkında bir tek kelime dahi ne resmi sitelerinde ne de basına geçilen bültenlerde ne de  açılışına katılan devlet erkanının konuşmasından bir kelime dahi söz etmemeleri yok saymaları vicdanları yaralamış ya kötü kalplilikleri ortaya çıkmıştır” ancak bir daha ki düzenleyeceğimiz festivalimize kendi sahnemizi ve ses düzenimizle olayları siyasileştirmeden bağımsız sadece ve sadece kırklar da yaşayan vatandaşlarımızın hakkını hukukunu aramak, hak ettiği bir biçimde yaşamlarını sürdürmek için , sonuna kadar çalışacağız ve ayrıca belediyenin basın birimi ve kültür müdürlüğünden basına gönderilen bültenlerde gönderilen fotoğraflar kırklar kavunu ile alakalı değil tamamen internet üzerinden alınmış başka memleketin kavunlarının yer alması ayrıca düşündürücü ve iş bilmezliktir. dedi.