İZMİR MİLLİ EĞİTİM'DE MODA TARTIŞMASI: İZMİR'DE OKUL YÖNETİCİLERİNİN ŞORT KRİZİ

VARAN 2 

TEMİZELLER Haber Programı Yapımcısı ve Sunucusu Usta Gazeteci Ahmet TÜBCEL’in gündeme taşıdığı okul yöneticilerinin usule uygun olmayan, devlet memurunun onur ve vakarına yakışmayan, devletin güven ve itibarını sarsan giyim tarzları İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ve eğitim camiasında bir numaralı gündem oldu.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, son dönemde okul yöneticilerinin giyim tarzlarıyla gündemde. TEMİZELLER Haber Programı'nın yapımcısı ve sunucusu, usta gazeteci Ahmet TÜBCEL’in ortaya koyduğu skandal, eğitim camiasında büyük bir tartışma yarattı.

 

ÖDEMİŞ'TE BAŞLAYAN KRİZ

Skandalın fitilini, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yaşanan bir olay ateşledi. Ödemiş 80. Yıl Efe İlköğretim Okulu'nda okul yöneticileri ve öğretmenler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu'nu bandana ve şortla karşıladılar. Sosyal medyada hızla yayılan bu fotoğraf, eğitimdeki ciddiyetsizliği ve öğretmenlik mesleğine saygısızlığı gözler önüne serdi.

 

BİR SKANDAL DA KONAK İLÇE MİLLİ EĞİTİM’DEN

 

Kriz sadece Ödemiş ile sınırlı kalmadı. TEMİZELLER'in araştırması sonucunda, İzmir Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sınırlarında bulunan ve hakkında birçok soruşturma bulunan İnkılap İlkokulu Müdürü Tuncer Sümerbaş ’tan geldi. Devletin okulunda ve makam odasında misafirlerinin yanında özellikle fotoğrafta bulunan kız çocuklarının karşısında üzerindeki şortla oturuşu pes dedirtti. Haya ve terbiye sınırlarını aşan ahlak sınırlarını zorlayan nezaketsiz oturuşa Milli Eğitim camiası ve okul velilerinden tepki yağdı.

İzmir’deki bu olaylar, devlet memurlarının onur ve vakarını koruma konusundaki standartların yeniden gözden geçirilmesi gerekliliğini gündeme getirdi. Eğitim camiasında geniş yankı uyandıran bu skandallar, eğitim kurumlarındaki giyim ve davranış kurallarının tartışılmasına yol açacak gibi görünüyor.