AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİMDE KAN DONDURAN OLAY!

TEMİZELLER ÖZEL HABER

Afyonkarahisar’ın Büyükkalecik beldesinde yaşanan bir olay, kamu kaynaklarının kötüye kullanıldığı iddialarını gündeme getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çocukların üşümemesi için okullara gönderilen kömürlerin, Büyükkalecik Belediyesi işçileri tarafından belediyeye ait traktöre yüklenip, yetkili mercilere haber verilmeden meçhul bir yere götürüldüğü öne sürülüyor.

 

"BELEDİYEYE AİT TRAKTÖRLE KÖMÜRLERİ GÖTÜRDÜLER"

Geçtiğimiz aylarda Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Kocatepe İlkokulu’na gönderilen kömürlerin, Büyükkalecik Belediyesi işçileri tarafından traktöre yüklenip götürüldüğü belirtiliyor. Olayı gören vatandaşlar, duruma tepki göstererek cep telefonlarıyla görüntüler çekti ve Temizeller Gazetesi’ne iletti. Görüntülerde, belediyeye ait traktörün okulun arka kısmından kömürleri yükleyip götürdüğü net bir şekilde görülüyor.

 

İŞTE O VİDEO:

 

 

"BU NE REZİLLİK?"

Haber merkezimize ulaşan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen vatandaşlar, yaşanan duruma sert tepki gösterdi. Bir vatandaş, “Bu beldede doğdum, büyüdüm. Hayatımda ilk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum. Bunu bir vatandaş yapsa hırsızlıktan içeri atardılar. Bu ne rezillik! Güya belediye başkanı eğitimci olacak; böyle bir eğitimci davranışı nasıl kabul edilebilir? Vatandaş bu durumu gördü, isyan ediyor. Peki, okul müdürü ne yapmış? Bu konuyla ilgili yazılı bir rapor tutmuş mu, tutanak mı hazırlamış? Hangi yetkililere bildirilmiş?” ifadelerini kullandı.

 

"KANINIZ KURUSUN"

Bir diğer vatandaş ise, “Bu kömür, minicik yavrularımızın üşümemesi için devlet tarafından gönderildi. Kömürün başka bir yere götürülmesi hangi akla, vicdana ve kanuna sığar? Yazıklar olsun! Eğer bu kömür seçim öncesi siyasi rant sağlamak için peşkeş çekildiyse, kanınız kurusun.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Temizeller Gazetesi olarak yaptığımız araştırmada, görüntülerde belediye işçilerinin verilen emri yerine getirdikleri ancak bu konuda herhangi bir açıklama yapamayacakları belirtildi.

Bu skandal olayın ardından, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün idari ve adli soruşturma açıp açmayacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.