“TEMİZELLER” PROGRAMI, YENİ YAYIN DÖNEMİNDE ÇIĞIR AÇACAK!

Temizeller programı, 27 Eylül 2024 tarihinde başlayacak yeni yayın dönemi için hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Usta gazeteci Ahmet TÜBCEL’in hazırlayıp sunduğu TEMİZELLER programı, bu sezon da kamu zararlarıyla ilgili dikkat çeken haber dosyalarıyla izleyicilerin karşısına çıkacak. Programın hazırlık süreci, kamu zararları konusunda titiz bir çalışma gerektirdi ve ekibin yoğun mesaisiyle şekillendi.

Ahmet TÜBCEL, yeni yayın dönemiyle ilgili yaptığı açıklamada, “2024-2025 yılı yeni yayın dönemi için ekibimizle birlikte inanılmaz bir yoğun mesai harcadık. Kamu zararları konusundaki kusur oranlarına bakmaksızın, yapılan kusurlu ve kasıtlı işlerin devletimize verdikleri doğrudan veya dolaylı zararları ortaya çıkarmaya devam ediyoruz. Devletin kurumlarında görmek istemediğimiz olayları ve kamuya zarar veren kişi ve kişileri belgeleriyle ekranlara getireceğiz. Bir önceki yıldan daha güçlü, daha azimli ve daha istekli bir şekilde yeni yayın dönemine hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

USULE AYKIRI İŞ VE İŞLEMLER KONUSUNDA SERT UYARILAR

TÜBCEL, Milli Eğitim Bakanlığı’nda yaşanan olumsuz durumlara özel bir paragraf ayırarak, “Son günlerde bazı okul müdürleri, şube müdürleri, ilçe müdürleri ve il müdür yardımcıları, usule aykırı iş ve işlemleriyle dikkat çekiyor. Bu kişilerin kamunun malını beytülmal olarak görmeleri gerektiğini belirtiyor ve kamunun ve milletin malını, parasını peşkeş çeken ya da hak etmeden cebine indiren kişileri TEMİZELLER olarak belgelersek, amansız ve sert manşetlerle haber yapmaya hazır olduğumuzu söylüyoruz” şeklinde konuştu.

 

EĞİTİM SEKTÖRÜNDEKİ DOLANDIRICILIKLARA KARŞI SAVAŞ

TÜBCEL, özel eğitim ve öğretim konularına da değinerek, “Piyasada yüzlerce, binlerce kişi, vasıfsız olarak özel eğitim adı altında faaliyet gösteriyor. Özel eğitim alması gereken çocukları bazı doktorlarla anlaşarak milleti soyanları ve işini iyi yapmayanları ister ruhsatlı olsun ister kaçak eğitim kurumu, isterse sürücü kursları olsun, yasalara aykırı yönetmelik ve mevzuata aykırı iş ve işlemler yapanları ayırt etmeksizin, sert manşetlerle ifşa edeceğiz. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini aksayan yönlerde uyarmak ve rehberlik yapmak konusunda elimizden geleni yapacağız” şeklinde belirtti.

 

UTP PROGRAMLARI, MTSK SINAVLARI, İYEP KURSLARI VE DEVLETİ DOLANDIRMAYA KARŞI SERT MÜCADELE

TÜBCEL, devletin bilerek ve isteyerek dolandırılmasına karşı sert bir duruş sergileyeceklerini ifade ederek, “UTP programlarından faydalananları, yasal olsa bile iş tanımlarında işçiler konusunda film ve fırıldak yaparak devleti soyanların hak etmeden sınav paralarını alarak devleti nitelikli dolandıranları, öte yandan okula berduş, pejmürde yani öğretmen veya müdür ve müdür yardımcısı demeye bin şahit lazım olanların TEMİZELLER olarak korkulu rüyası olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILININ BAŞARIYLA GEÇMESİ DİLEĞİ

TÜBCEL, yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilere, devlet memuru gibi giyimine ve kuşamına dikkat eden öğretmenlere, okul müdürlerine, şube müdürlerine, ilçe müdürlerine, il müdür yardımcılarına ve il müdürüne hayırlı ve başarılı bir yıl geçirmelerini diledi.

 

İZMİR SAĞLIĞINDA USULSÜZLÜKLER VE YOLSUZLUKLAR GÜNDEMDE

Temizeller gazetesi ve programı, Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki usulsüzlükler ve yolsuzluk iddialarını haftalarca gündeme getirerek Başhekim YEKTA ÖNCEL’i sert bir dille eleştirmiş ve belgelerle gündeme getirmişti. YEKTA ÖNCEL’in bu iddialara karşı tek bir kelime cevap vermemesi dikkat çekti.

Temizeller Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve program yapımcısı Ahmet TÜBCEL, tüm belgeler ve bilgilerle birlikte Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na kamu zararları konusunda şikayette bulunmuştu. Sağlık Bakanlığı, habere konu olan iddiaları soruşturmak üzere İzmir’e bir Başmüfettiş görevlendirdi. Yaklaşık 2,5 aydır devam eden soruşturmanın raporunun adaletli olup olmayacağı kamu vicdanında nasıl bir yer bulacağı merak konusu. Yeni yayın döneminde, İzmir sağlığında bazı başhekimler ve il sağlık müdürlüğü yöneticileri hakkındaki iddiaları gündeme getirerek bu iddiaların cevaplarını bulmaya çalışacaklarını belirten TÜBCEL, bu sürecin yakından takip edileceğini vurguladı.

Temizeller Whatsapp ve Mail İhbar İletişim Adreslerimiz: 

0533 263 43 78

temizelleranaliz@gmail.com