TEMİZELLER'İN GÜNDEMİNDEKİ EĞİTİM SKANDALI: HASAN VERMEZ VE FİKRET YILMAZ'IN ROLÜ"

HABER: AHMET TÜBCEL

12.09.2024 tarihi itibariyle Temizeller gazetesinin gündeme getirdiği Buca ilçesinde yaşanan derslerin 30 dakikaya indirilmesi skandalına çözüm arayışları sürüyor. Okul müdürü iken paraşütle il müdür yardımcılığına atanan Hasan Vermez’e bağlı Temel Eğitim Hizmetler Birimi'nden ilçe müdürlüklerine gönderilen ve ilçe müdürleri tarafından okul müdürlerine iletilen ACELE ibareli yazıda, 30 dakikaya geçen okulların acilen telafi programı yapmaları istendi.

Bir gazeteci olarak sormamak elde değil:

Aklınız neredeydi?

Neden işinizi düzgün ve eksiksiz yapmıyorsunuz?

Yoksa okuduğunuzu anlamıyor musunuz?

Neden devletten günü gününe saati saatine maaşlarınızı tıkır tıkır aldığınız halde, devletin bütün konforundan istifade ettiğiniz halde üzerinize zimmetli görevleri tam ve eksiksiz yapmayıp, bütün bir camiayı töhmet altında bırakıyorsunuz? Beceri eksikliğinizle eğitim öğretimde İzmir’in gündemi haline getirdiğiniz İzmir genelinde ve özellikle Buca ilçe milli eğitimde yaşanan 30 dakika skandalı gündem olmaya devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in eğitimin kalitesini artırmak için gece gündüz gayretleri, paraşütle o göreve gelen il müdür yardımcısı Hasan Vermez’in ve bulunmaz Hint kumaşı ilçe müdürü Fikret Yılmaz’ın sorumsuzluğu ve liyakatsizliği yüzünden bir çuval incir berbat olabiliyor. Bu örneklerden biri geçtiğimiz günlerde İzmir’in Buca ilçesinde yaşandı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli birkaç kurum yöneticisinin inanılmaz gayretleri ve İl Müdürü Ömer Yahşi’nin insan üstü çabası sarf ederken, geçmişte hiçbir başarısı bulunmayan paraşütle gelen liyakatsiz temel eğitimden sorumlu sorumsuz İl Müdür Yardımcısı Hasan Vermez’in sorumsuz davranışı İzmir’de yeni eğitim öğretim yılı başlar başlamaz yaşanan skandala damga vurdu.

Bakanlığın 03.09.2024 tarihli İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği genelgede sadece “Yık-yap veya güçlendirme kapsamına alınarak başka bir okulun binasına taşınan ya da öğrenci yoğunluğu nedeniyle ikili eğitim yapan resmi ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında Valilikler (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) tarafından yapılacak il ilçe okul bazlı planlamalar çerçevesinde yönetmeliklerde 40 dakika olarak belirtilen bir ders saati 30 dakikaya düşürülerek uygulanabilecektir” denildiği halde, Buca ilçesinde göreve başlayan 10 yıldır güya tecrübeli “bulunmaz Hint kumaşı” ilçe müdürü Fikret Yılmaz ve bir benzeri Hasan Vermez’in sorumsuz davranışları ve liyakatsizlikleri İzmir’de sadece Buca ilçesinde yaklaşık 50 okulun ders saatlerini 30 dakikaya indirmesine sebep oldu. Hasan Vermez’in sorumlu olduğu birimin doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusunda zafiyet göstermeleri okul müdürlerini zora soktu. Sorumsuzluğu yüzünden İzmir genelinde 30 dakika ders saatlerine geçen okullar hesaplandığında ortaya ürkütücü rakamlar çıkıyor.

Temel eğitimden sorumlu olduğu halde kendi sorumluluğundaki işleri bile tam ve eksiksiz yapmaktan aciz İl Müdür Yardımcısı Hasan Vermez’in bu sorumsuzluğu İzmir’de görev yapan ilçe müdürleri ve okul müdürleri arasında ciddi bir rahatsızlık yaratmış görünüyor. Bakanlığın uygulamaya soktuğu eğitim politikalarını taşra da uygulayan ve uygulatan pozisyonu okul müdürü iken il müdür yardımcılığına getiren Hasan Vermez’e emanet edilince eğitim işleri kısa sürede sarpa sardı. Hasan Vermez ve Fikret Yılmaz’ın olduğu yerde sıkıntıların sürekli yaşanacağını belirten uzmanlar, bu sıkıntıların önümüzdeki süreçte daha da büyüyeceğini ve işin içinden çıkılmaz bir hal alacağını ifade ettiler.

Bir sonraki yazımda; Gaziemir Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi okul müdürü Hasan Vermez’in okuldaki başarılı çalışmalarını ve ilçede yapmış olduğu sendikal faaliyetleri ile kendisinin il müdür yardımcılığına gelmesi için gayret sarf eden ve lobi ve kulis faaliyetlerinde bulunan hangi sendika yöneticisinin ne gibi gayretlerde ve kulis faaliyetlerinde bulunduğunu, şu anda Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz’ın yaklaşık 100.000 nüfusu olan Kemalpaşa ilçesinden Kemalpaşa’nın nüfusu kadar öğrenci sayısı olan İzmir’in en nadide ilçesi Buca ilçesine ilçe müdürü olarak atanmasının altında yatan başarılarını tek tek inceleyip yorumlayıp siz değerli okurlarımıza ve izleyenlerimize anlatacağız. Sizlerin de TEMİZELLER’e gerek WhatsApp üzerinden gerekse mail yoluyla gönderdiğiniz bilgi ve belgeleri mutlaka dikkate alıp yayınlayacağız.

 

Whatsapp İhbar Hattı: 0 533 263 43 78
Mail İhbar: temizelleranaliz@gmail.com