YARGITAY ONURSAL BAŞKANI MEHMET AKARCA, İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NÜ ZİYARET ETTİ

Yargıtay Onursal Başkanı Mehmet Akarca, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'yi makamında ziyaret ederek eğitim müfettişlerine yönelik kısa bir konferans verdi. Bu önemli ziyaret, İzmir'de siyaset ve bürokrasi çevrelerinde büyük ilgi uyandırarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü gündeme taşıdı.

Mehmet Akarca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü girişinde İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Teftiş Kurulu Başkanı Koray Aykurt ve il müdür yardımcıları tarafından çiçekle karşılandı. Kısa bir makam sohbetinin ardından heyet, eğitim müfettişleri, ilçe müdürleri ve soruşturmadan sorumlu şube müdürlerinin de hazır bulunduğu 15 Temmuz Toplantı Salonu'na geçti.

İlk olarak İzmir Teftiş Kurulu Başkanı Koray Aykurt söz aldı. Aykurt, "İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ailesi olarak Saygıdeğer Yargıtay Onursal Başkanı Mehmet Akarca'yı ağırlamanın ve bilgi birikiminden istifade edecek olmanın heyecan ve onurunu duyarak kendilerine hoş geldiniz demek istiyorum. Davetimizi kabul etmesinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Hukukun üstünlüğüne inanıp hizmet eden bireyler olarak, kamudan beklenen sosyal faydanın tecelli etmesi üzerine kendisi bir rehber niteliğindedir. Yargının en üst düzey mertebelerinde yer almış, yıllarca çok önemli kararlara imza atmış zatınızı burada İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Teftiş Kurulu Ailesi olarak dinlemek hem büyük bir şans hem de bir onurdur," diyerek Sayın Akarca'ya şükranlarını sundu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi de konuşmasında, "İzmir'de eğitim yöneticileri olarak işimizin doğası gereği hukuksal alanda da süreklilik arz eden bir mücadele içerisindeyiz. Bu alanda büyük bir tecrübeye sahip ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde bu görevi hakkıyla yapmış, şeref ve izzet noktasında takdiri hak etmiş bir değeri ağırlamak bizler için ilham olmuştur. Bizlere çok daha doğru kararlar vermek konusunda kendisinin vereceği bilgiler ışık olacak, ufuk açacaktır. Bunun için böyle kıymetli bir misafiri ağırlamak bize onur veriyor. Müstefid olacağımız güzel bir program olmasını temenni ediyor ve kendisine teşrifleri dolayısıyla tekrar teşekkürlerimi iletiyorum," ifadelerini kullandı.

Yargıtay Birinci Onursal Başkanı Mehmet Akarca, konferansında idari hukuk ve ceza hukuku üzerine eğitim müfettişleriyle bilgi paylaşımında bulundu. Akarca, eğitim yöneticileri ve Teftiş Kurulu Üyeleri ile birlikte olmanın heyecan ve mutluluğu içerisinde olduğunu ifade ederek konuşmasına başladı. İzmir’in hayatındaki önemine değinen Akarca, ortaokul, lise ve üniversite eğitimini burada aldığını ve meslek hayatına Karşıyaka’da başladığını belirtti. "Eski bir öğrenci olarak siz öğretmen ve yöneticilerin karşısında oturmak bana heyecan veriyor. Çünkü bir milletin yetişmesindeki en önemli hizmet eğitimdir. 'Adalet mülkün temelidir' diyoruz. Adaletin dağıtıcıları olan savcı ya da hâkimi yetiştiren de yine eğitim ve siz değerli eğitimcilerdir. Ancak eğitimde yalnızca teknik bilgi değil, değerler eğitimiyle yoğurulmuş bir biçimde iyi insan olmayı gençlerimize verebilmek önemlidir. Elbette bunu yaparken de karşımıza çıkan ve hukuki boyut taşıyan durumlar karşısında dikkat ve vicdan esasıyla hareket etmek lazımdır," dedi.

Türk İdari Hukuku ve Ceza Hukuku konularındaki bilgi ve tecrübelerini paylaşan Akarca, konferansa katılanların sorularını yanıtladı. Program, Yargıtay Onursal Başkanı'na sunulan plaket ve tablo takdimiyle sona erdi. Akarca, programın ardından salondan ayrıldı.