BİLMİYORLARDI ÖĞRENECEKLER..İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DE 'FRANSIZCA' ZAMANI

EĞİTİM 25.11.2021 - 08:37, Güncelleme: 25.11.2021 - 08:37
 

BİLMİYORLARDI ÖĞRENECEKLER..İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DE 'FRANSIZCA' ZAMANI

Belediye çalışanlarına Fransızca kursu
İnstitut français İzmir, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve Fransa Büyükelçiliği’nin desteğiyle İzmir’de yüzlerce belediye personeli için Fransızca kursu düzenleyecek.    Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro ve Fransa İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Institut français Türkiye İzmir Müdürü José-Maria Queirós, Fransız ve Frankofon ortaklarla yapılacak çalışmaları kolaylaştırmak ve geliştirmek adına belediye personelinin Fransızca öğrenmesine ve Institut français İzmir’in kültürel faaliyetlerine katılmasına olanak sağlayacak anlaşma imzaladı.   Kursa katılacak belediye çalışanları, Avrupa Dilleri Ortak Referans Sistemi tarafından belirlenen seviyelere (A1, A2, B1, B2, C1, C2) göre tasarlanmış Genel Fransızca kurslarının yanı sıra, özel konulu Fransızca, talebe göre Fransızca, konuşma ve diğer atölyeler gibi pek çok farklı konuda kurslara avantajlı fiyatlarla katılım sağlayabilecek.   5 kıtada konuşulan dil “Fransızca” 51 bin 381 ziyaretçisiyle, 7 yaşından 85 yaşa uzanan 2 bin öğrenci potansiyeliyle İnstitut français İzmir, 5 kıtada konuşulan ve dünyada en çok öğrenilen ikinci dil olan “Fransızca’nın İzmir’de yeni tekniklerle öğretiminde büyük bir rol oynuyor. Institut français Türkiye İzmir Müdürü José-Maria Queirós “Şimdiye kadar hem kurslarımız hem de sinema, sergi salonu ve kütüphanemiz ile çok sayıda Fransızca belgesel film, kitap, müzik yayınlarının İzmirlilerle buluşmasını sağladık. Bundan sonra da bölgedeki kurumlarla iş birliği yaparak, kültürel ve sanatsal projeleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Belediye çalışanlarına Fransızca kursu

İnstitut français İzmir, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve Fransa Büyükelçiliği’nin desteğiyle İzmir’de yüzlerce belediye personeli için Fransızca kursu düzenleyecek. 
 
Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro ve Fransa İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Institut français Türkiye İzmir Müdürü José-Maria Queirós, Fransız ve Frankofon ortaklarla yapılacak çalışmaları kolaylaştırmak ve geliştirmek adına belediye personelinin Fransızca öğrenmesine ve Institut français İzmir’in kültürel faaliyetlerine katılmasına olanak sağlayacak anlaşma imzaladı.
 
Kursa katılacak belediye çalışanları, Avrupa Dilleri Ortak Referans Sistemi tarafından belirlenen seviyelere (A1, A2, B1, B2, C1, C2) göre tasarlanmış Genel Fransızca kurslarının yanı sıra, özel konulu Fransızca, talebe göre Fransızca, konuşma ve diğer atölyeler gibi pek çok farklı konuda kurslara avantajlı fiyatlarla katılım sağlayabilecek.
 
5 kıtada konuşulan dil “Fransızca”
51 bin 381 ziyaretçisiyle, 7 yaşından 85 yaşa uzanan 2 bin öğrenci potansiyeliyle İnstitut français İzmir, 5 kıtada konuşulan ve dünyada en çok öğrenilen ikinci dil olan “Fransızca’nın İzmir’de yeni tekniklerle öğretiminde büyük bir rol oynuyor. Institut français Türkiye İzmir Müdürü José-Maria Queirós “Şimdiye kadar hem kurslarımız hem de sinema, sergi salonu ve kütüphanemiz ile çok sayıda Fransızca belgesel film, kitap, müzik yayınlarının İzmirlilerle buluşmasını sağladık. Bundan sonra da bölgedeki kurumlarla iş birliği yaparak, kültürel ve sanatsal projeleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.