BORNOVA BELEDİYESİ'NDE 'DEPREM YARDIMI' SKANDALI İDDİASI... KOLİ AÇILDI KEL GÖRÜNDÜ

GÜNDEM 09.12.2021 - 17:47, Güncelleme: 09.12.2021 - 17:47 93086+ kez okundu.
 

BORNOVA BELEDİYESİ'NDE 'DEPREM YARDIMI' SKANDALI İDDİASI... KOLİ AÇILDI KEL GÖRÜNDÜ

Bornova Belediyesi'nde yaşanan deprem yardımı skandalı iddiası yalnız ilçe belediyesinde değil, İzmir'de günün konusu oldu.
Bornova Belediyesi'nde yaşanan deprem yardımı skandalı iddiası yalnız ilçe belediyesinde değil, İzmir'de günün konusu oldu.  30 Ekim 2020 yılında meydana gelen ve 117 kişinin hayatını yitirdiği depremde mağdurlar için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi'ne temizlik yardım kolileri gönderdi. Bornova belediyesine ait naldöken ve Mevlana kültür merkezlerinde yaklaşık bir yıldır saklanan koliler Eskişehir Belediyesi'nin amblemini kutulardan sökerek yerine Bornova Belediyesi'nin amblemini taşıyan broşürler yapıştırıldığı iddia edildi.   KEL GÖRÜNDÜ Haber merkezimize yapılan ihbar iddialarında Eskişehir Belediyesi'nin logosunun üzerine yapıştıran belediye, depremzedeler için gönderilen kolileri depremzedelere dağıtmayıp sözde yardıma ihtiyacı olduğu iddia edilen vatandaşlara ' Bornova Belediyesi yardımı' diye dağıttığı iddia edildi. Ancak deprem yardımı kolilerinde yırtılma olunca işin aslı ortaya çıktı. Koli yırtılıp 'kel' gözükünce Bornova Belediyesi karıştı. Depremzedeler için gönderilen temizlik kolilerinin ihtiyaç sahiplerine Bornova Belediyesi'nce değil Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Bornova Belediyesi'nin kendi logosunu yapışkan broşür olarak bastırmak için ihaleye de çıktığı iddia edildi.  İDDİALAR BUNUNLA SINIRLI DEĞİL Bornova Belediyesi'nin deprem yardımları ile ilgili ortaya atılan iddialar bununla da sınırlı değil. İddiaya göre yardımseverler ve çeşitli kuruluşlar tarafından depremzedelere gelen beyaz eşyalar, Mevlana ve Naldöken Kültür Mahallesi'nde saklandı. Ancak son aşırı yağışlar sonrası yardımların saklandığı kültür merkezlerini su bastığı iddia edilerek, Su basması sonucu beyaz eşyalar büyük zarar gördü. Bazı eşyaların da kayıp olduğu yine iddia edildi. Konu hakkında konuştuğumuz Bornova Belediyesi yetkilileri iddiaların asılsız olduğunu belirtti.
Bornova Belediyesi'nde yaşanan deprem yardımı skandalı iddiası yalnız ilçe belediyesinde değil, İzmir'de günün konusu oldu.

Bornova Belediyesi'nde yaşanan deprem yardımı skandalı iddiası yalnız ilçe belediyesinde değil, İzmir'de günün konusu oldu. 

30 Ekim 2020 yılında meydana gelen ve 117 kişinin hayatını yitirdiği depremde mağdurlar için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi'ne temizlik yardım kolileri gönderdi. Bornova belediyesine ait naldöken ve Mevlana kültür merkezlerinde yaklaşık bir yıldır saklanan koliler Eskişehir Belediyesi'nin amblemini kutulardan sökerek yerine Bornova Belediyesi'nin amblemini taşıyan broşürler yapıştırıldığı iddia edildi.  

KEL GÖRÜNDÜ

Haber merkezimize yapılan ihbar iddialarında Eskişehir Belediyesi'nin logosunun üzerine yapıştıran belediye, depremzedeler için gönderilen kolileri depremzedelere dağıtmayıp sözde yardıma ihtiyacı olduğu iddia edilen vatandaşlara ' Bornova Belediyesi yardımı' diye dağıttığı iddia edildi. Ancak deprem yardımı kolilerinde yırtılma olunca işin aslı ortaya çıktı. Koli yırtılıp 'kel' gözükünce Bornova Belediyesi karıştı. Depremzedeler için gönderilen temizlik kolilerinin ihtiyaç sahiplerine Bornova Belediyesi'nce değil Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Bornova Belediyesi'nin kendi logosunu yapışkan broşür olarak bastırmak için ihaleye de çıktığı iddia edildi. 

İDDİALAR BUNUNLA SINIRLI DEĞİL

Bornova Belediyesi'nin deprem yardımları ile ilgili ortaya atılan iddialar bununla da sınırlı değil. İddiaya göre yardımseverler ve çeşitli kuruluşlar tarafından depremzedelere gelen beyaz eşyalar, Mevlana ve Naldöken Kültür Mahallesi'nde saklandı. Ancak son aşırı yağışlar sonrası yardımların saklandığı kültür merkezlerini su bastığı iddia edilerek, Su basması sonucu beyaz eşyalar büyük zarar gördü. Bazı eşyaların da kayıp olduğu yine iddia edildi. Konu hakkında konuştuğumuz Bornova Belediyesi yetkilileri iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.