İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI, ÖĞRETMENLER ARKASINDAN TENEKE ÇALDI

EĞİTİM 02.08.2024 - 11:45, Güncelleme: 02.08.2024 - 11:45 169229+ kez okundu.
 

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI, ÖĞRETMENLER ARKASINDAN TENEKE ÇALDI

ÖĞRETMENLERDEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE TENEKE EYLEMİ
Tekirdağ’da bir öğretmen, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü’nün görevden alınmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü önünde teneke çalarak tepkisini gösterdi. Gazi Aydoğan isimli öğretmen, bir buçuk yıl içinde 11 kez görev yeri değiştirildiğini ve bu durumun kendisini âdeta sürgün gibi gezdirdiğini belirtti. Aydoğan’ın İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ile hukuki bir davası da bulunuyor. Müdürün değiştirilmesi üzerine, söz verdiği gibi Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelerek elindeki tenekeyi çaldı ve bu şekilde protestosunu gerçekleştirdi. Ulusan’ın yerine Yalova eski İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol atandı. Sözünü Tuttu Aydoğan, “Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürünün değişmesi halinde teneke çalacağım” şeklindeki sözünü yerine getirerek teneke çaldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e teşekkür ederek, Tekirdağ’ın eğitim alanında yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Aydoğan, Tekirdağ’ın Türkiye’nin eğitimde geride kalan illerinden biri olduğunu ve bu başarısızlığın mevcut Müdür Ulusan’ın görevde olduğu dönemde yaşandığını belirtti. Eğitimde Umutlu Bir Gelecek Yeni atamayla birlikte Tekirdağ’ın eğitimde önemli bir gelişim göstereceğini belirten Aydoğan, “Tekirdağ son yıllarda üniversite yerleştirmelerinde Türkiye’nin 81 ili arasında 66. sıraya düştü. Oysa şehir, vergi ödemede ilk 10 il arasında ve yaşanabilirlik açısından oldukça yüksek bir sıralamaya sahip. Eğitimdeki başarısızlığın nedeni ise planlamanın eksikliği ve gerekli önlemlerin alınmamasıydı. Yeni İl Milli Eğitim Müdürü ve geçen yıl göreve gelen valimizin eğitimle ilgili ilgisi, Tekirdağ’ın eğitimde çağ atlamasına yardımcı olacak” dedi. Aydoğan, Tekirdağ halkının yeni Müdür Yeniyol’a destek vermesini ve eğitimde yaşanan sorunların çözülmesini umduğunu ifade etti. Ulusan’ın kişisel gerekçelerle eğitim sistemine zarar verdiğini ve bu sürecin Tekirdağ’ın eğitim başarısızlığında önemli bir rol oynadığını sözlerine ekledi.
ÖĞRETMENLERDEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE TENEKE EYLEMİ

Tekirdağ’da bir öğretmen, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü’nün görevden alınmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü önünde teneke çalarak tepkisini gösterdi. Gazi Aydoğan isimli öğretmen, bir buçuk yıl içinde 11 kez görev yeri değiştirildiğini ve bu durumun kendisini âdeta sürgün gibi gezdirdiğini belirtti.

Aydoğan’ın İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ile hukuki bir davası da bulunuyor. Müdürün değiştirilmesi üzerine, söz verdiği gibi Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelerek elindeki tenekeyi çaldı ve bu şekilde protestosunu gerçekleştirdi. Ulusan’ın yerine Yalova eski İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol atandı.

Sözünü Tuttu

Aydoğan, “Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürünün değişmesi halinde teneke çalacağım” şeklindeki sözünü yerine getirerek teneke çaldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e teşekkür ederek, Tekirdağ’ın eğitim alanında yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Aydoğan, Tekirdağ’ın Türkiye’nin eğitimde geride kalan illerinden biri olduğunu ve bu başarısızlığın mevcut Müdür Ulusan’ın görevde olduğu dönemde yaşandığını belirtti.

Eğitimde Umutlu Bir Gelecek

Yeni atamayla birlikte Tekirdağ’ın eğitimde önemli bir gelişim göstereceğini belirten Aydoğan, “Tekirdağ son yıllarda üniversite yerleştirmelerinde Türkiye’nin 81 ili arasında 66. sıraya düştü. Oysa şehir, vergi ödemede ilk 10 il arasında ve yaşanabilirlik açısından oldukça yüksek bir sıralamaya sahip. Eğitimdeki başarısızlığın nedeni ise planlamanın eksikliği ve gerekli önlemlerin alınmamasıydı. Yeni İl Milli Eğitim Müdürü ve geçen yıl göreve gelen valimizin eğitimle ilgili ilgisi, Tekirdağ’ın eğitimde çağ atlamasına yardımcı olacak” dedi.

Aydoğan, Tekirdağ halkının yeni Müdür Yeniyol’a destek vermesini ve eğitimde yaşanan sorunların çözülmesini umduğunu ifade etti. Ulusan’ın kişisel gerekçelerle eğitim sistemine zarar verdiğini ve bu sürecin Tekirdağ’ın eğitim başarısızlığında önemli bir rol oynadığını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.