İZSU GENEL MÜDÜRÜ VE GDZ ELEKTRİK DAĞITIM GENEL MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

GÜNDEM 25.07.2024 - 15:36, Güncelleme: 25.07.2024 - 15:36 140043+ kez okundu.
 

İZSU GENEL MÜDÜRÜ VE GDZ ELEKTRİK DAĞITIM GENEL MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

GÜRKAN ERDOĞAN VE UĞUR YÜKSEL HAKKINDA GÖZALTI KARARI!
İzmir'de iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel’in de aralarında bulunduğu altı kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. Erdoğan, İZSU Genel Müdürlüğü binasında gözaltına alındı. Bu sırada binaya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, "İZSU’nun doğrudan sorumluluğu olduğunu düşünmemek lazım. Bir elektrik kaçağı olmuş. Bunun GEDAŞ’ın sorumluluğunu gölgelemek için yapıldığı kanaatindeyiz. Genel Merkez olarak bu yargılamayı yakından takip ediyoruz. Hak etmediği halde kimsenin özgürlüğünün kısıtlanmasına izin vermeyeceğiz. Hakim karşısına çıktığında salıverileceğini düşünüyoruz. Hatalı bir karar. Hiç bu gözaltı olmamalıydı." dedi. Bir İZSU görevlisinin ise basına yaptığı açıklamada, "20 Haziran’da göreve başlamış bir genel müdürün bu şekilde gözaltına alınması kişisel bir şey değil, kurumu yıpratmaya yönelik bir gözaltıdır." ifadelerini kullandı. Konak ilçesinde 12 Temmuz’da sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında bugün, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar S. ile Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali A, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Y. ve Operasyon Direktörü Sefa P. hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin gözaltına alınma işlemleri devam ederken, daha önce de İZSU, Gdz Elektrik ve altyapı çalışmalarını yürüten firmalardan 35 kişi gözaltına alınmış, 14 şüpheli tutuklanmıştı. Soruşturma dosyasına giren bilirkişi raporuna göre, Gdz Elektrik’in kabloları yeterli derinliğe gömmediği, İZSU’nun ise mazgal yapımı sırasında kabloları yüzeye yaklaştırdığı ve iki kurum arasındaki koordinasyon eksikliğinin arızanın ortaya çıkmasında etkili olduğu belirtilmişti.
GÜRKAN ERDOĞAN VE UĞUR YÜKSEL HAKKINDA GÖZALTI KARARI!

İzmir'de iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel’in de aralarında bulunduğu altı kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. Erdoğan, İZSU Genel Müdürlüğü binasında gözaltına alındı.

Bu sırada binaya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, "İZSU’nun doğrudan sorumluluğu olduğunu düşünmemek lazım. Bir elektrik kaçağı olmuş. Bunun GEDAŞ’ın sorumluluğunu gölgelemek için yapıldığı kanaatindeyiz. Genel Merkez olarak bu yargılamayı yakından takip ediyoruz. Hak etmediği halde kimsenin özgürlüğünün kısıtlanmasına izin vermeyeceğiz. Hakim karşısına çıktığında salıverileceğini düşünüyoruz. Hatalı bir karar. Hiç bu gözaltı olmamalıydı." dedi.

Bir İZSU görevlisinin ise basına yaptığı açıklamada, "20 Haziran’da göreve başlamış bir genel müdürün bu şekilde gözaltına alınması kişisel bir şey değil, kurumu yıpratmaya yönelik bir gözaltıdır." ifadelerini kullandı.

Konak ilçesinde 12 Temmuz’da sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında bugün, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar S. ile Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali A, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Y. ve Operasyon Direktörü Sefa P. hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin gözaltına alınma işlemleri devam ederken, daha önce de İZSU, Gdz Elektrik ve altyapı çalışmalarını yürüten firmalardan 35 kişi gözaltına alınmış, 14 şüpheli tutuklanmıştı.

Soruşturma dosyasına giren bilirkişi raporuna göre, Gdz Elektrik’in kabloları yeterli derinliğe gömmediği, İZSU’nun ise mazgal yapımı sırasında kabloları yüzeye yaklaştırdığı ve iki kurum arasındaki koordinasyon eksikliğinin arızanın ortaya çıkmasında etkili olduğu belirtilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
TEK BİR YERDEN YAPILMALI
(25.07.2024 18:19 - #426)
Bu tür kritik hayati öneme haiz olan konuların tek bir Kurum tarafından organize edilerek yapılması gerek. birisinin yaptığı işi diğeri bozuyor bu böyle olmamalı ya da bununla ilgili hem izsu hem telekom hem tedaş hem de izmirgaz altyapıda Kazı çalışması yapacakları zaman birbirleriyle koordineli olmalı kimse kimsenin sahasına girmemeli ortak bir akılla bu İşler yapılmalıdır sonuçta giden can oluyor.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.