TEMİZELLER BUCA BELEDİYESİ DOSYASINI AÇIYOR

GÜNDEM 29.10.2021 - 11:20, Güncelleme: 16.11.2021 - 17:53
 

TEMİZELLER BUCA BELEDİYESİ DOSYASINI AÇIYOR

TEMİZELLER BUCA BELEDİYESİ DOSYASINI AÇIYOR
'YEME' YE DOYAMAMIŞLAR'   Polis operasyonuyla sarsılan Buca Belediyesi'nde, Sayıştay denetçilerinin hazırladığı raporlar çok konuşulacağa benziyor. TEMİZELLER'in Buca Belediyesi'ne ait Sayıştay raporlarında yaptığı incelemede belediyenin bir çok konuda soruşturma geçirdiği ve raporlara önemli bilgilerin yazıldığı görülüyor.   Denetçiler belediyeye yapılan operasyona neden olan 2019 yılında yaptıkları denetimlerde belediye ile ilgili önemli belirlemeler yapıp soruşturma dosyasına bazılarını şöyle yazmışlar:   1. Belediyenin Şirketlerdeki Sermaye Tutarı ile Mal ve Hizmet Üreten Kuruluşlara Yatırılan Sermayeler Hesabının Uyuşmaması  2. Taşınmazların Değerleme İşlemlerinin Yapılmaması 3. Taşınmaz Tahsislerinin Muhasebe Kayıtlarına Alınmaması  4-Teftiş Kurulu Başkanlığı Tarafından Buca İmar AŞ’nin Mali ve Hukuki Açıdan Belli Dönemlerde Denetlenmemesi  5- Yapım İşlerinde Yeni Fiyat Tespitlerinin Mevzuata Uygun Yapılmaması    Sayıştay Denetçilerinin Buca Belediyesi'nde yaptıkları incelemede en çok üzerinde durdukları konuların başında 'Doğrudan Temin Yöntemiyle Yapılan Bazı Alımlarda Yasaklılık Sorgulamasının Yapılmaması, Aynı Tip Mal ve Hizmetler İçin Farklı Fiyatlar Ödenmesi ve Bazı Alımlarda İşin Teknik Niteliklerinin Belirtilmemesi. Hizmet İhaleleri Kapsamında Akaryakıt Dahil Kiralanan Araçlarda, Çalışılmayan Süreler İçin de Akaryakıt Ücreti Ödenmesi geliyor.   Raporlarda bu bölüm aynen şöyle yazılıyor.    'Birden çok ödeme emrinde, işin niteliğini gösteren teklif isteme mektubundan, aynı olduğu anlaşılan kalemler için farklı fiyatlar ödendiği ve bu farkın bazı alımlarda fahiş miktarlara ulaştığı görülmüştür. Örneğin vatandaşlara verilen yemeklerde, istenen yemeklerin birebir aynı olmasına, hatta bazen yüklenicinin de aynı olmasına rağmen farklı fiyatlardan ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Hizmetlerin görüldüğü tarihlerin de birbirine yakın olduğu, dolayısıyla aradaki farkın enflasyon ile izah edilemeyeceği açıktır.'   AYNI YEMEK FARKLI PARA   Sayıştay müfettişleri Buca Belediyesi'nin vatandaşlara verilen yemeklerde, istenen yemeklerin birebir aynı olmasına, hatta bazen yüklenicinin de aynı olmasına rağmen farklı fiyatlardan ödeme yapıldığını tablolar içinde de göstermiş. Buna göre 14.01.2009 günü 200 kişiye kişi başı 50 liradan yemek verilirken sadece 2 ay sonra 500 kişiye aynı menü üzerinden kişi başı 160 lira ödenmiş. Yine 21.01.2019 da 600 kişiye yemek verilmiş yemek ücreti bu tarihte kişi başı 105 TL ödenirken sadece 2 ay sonra yani 26.032019 tarihinde aynı menüye, 450 kişi için kişi başı 200 lira ödenmiş. Belediyenin yemek parası olarak binlerce lira para ödediği raporlara yansımış.   ÇALIŞMAYAN ARABA BENZİN İSTER Mİ?   Buca Belediyesi'nin vatandaşa hizmet etsin diye alınan tonlarca akaryakıtı çalışmayan araçlarda kullanılmış gibi gösterdiği de raporlara yansıdı. Raporda görev yapmayan araçlara verildiği görülen akaryakıtın nerede ve nasıl kullanıldığının belirlenemediğinin de altı çizildi.    
TEMİZELLER BUCA BELEDİYESİ DOSYASINI AÇIYOR

'YEME' YE DOYAMAMIŞLAR'

 
Polis operasyonuyla sarsılan Buca Belediyesi'nde, Sayıştay denetçilerinin hazırladığı raporlar çok konuşulacağa benziyor. TEMİZELLER'in Buca Belediyesi'ne ait Sayıştay raporlarında yaptığı incelemede belediyenin bir çok konuda soruşturma geçirdiği ve raporlara önemli bilgilerin yazıldığı görülüyor.
 
Denetçiler belediyeye yapılan operasyona neden olan 2019 yılında yaptıkları denetimlerde belediye ile ilgili önemli belirlemeler yapıp soruşturma dosyasına bazılarını şöyle yazmışlar:
 
1. Belediyenin Şirketlerdeki Sermaye Tutarı ile Mal ve Hizmet Üreten Kuruluşlara Yatırılan Sermayeler Hesabının Uyuşmaması 
2. Taşınmazların Değerleme İşlemlerinin Yapılmaması
3. Taşınmaz Tahsislerinin Muhasebe Kayıtlarına Alınmaması 
4-Teftiş Kurulu Başkanlığı Tarafından Buca İmar AŞ’nin Mali ve Hukuki Açıdan Belli Dönemlerde Denetlenmemesi 
5- Yapım İşlerinde Yeni Fiyat Tespitlerinin Mevzuata Uygun Yapılmaması 
 
Sayıştay Denetçilerinin Buca Belediyesi'nde yaptıkları incelemede en çok üzerinde durdukları konuların başında 'Doğrudan Temin Yöntemiyle Yapılan Bazı Alımlarda Yasaklılık Sorgulamasının Yapılmaması, Aynı Tip Mal ve Hizmetler İçin Farklı Fiyatlar Ödenmesi ve Bazı Alımlarda İşin Teknik Niteliklerinin Belirtilmemesi. Hizmet İhaleleri Kapsamında Akaryakıt Dahil Kiralanan Araçlarda, Çalışılmayan Süreler İçin de Akaryakıt Ücreti Ödenmesi geliyor.
 
Raporlarda bu bölüm aynen şöyle yazılıyor. 
 
'Birden çok ödeme emrinde, işin niteliğini gösteren teklif isteme mektubundan, aynı olduğu anlaşılan kalemler için farklı fiyatlar ödendiği ve bu farkın bazı alımlarda fahiş miktarlara ulaştığı görülmüştür. Örneğin vatandaşlara verilen yemeklerde, istenen yemeklerin birebir aynı olmasına, hatta bazen yüklenicinin de aynı olmasına rağmen farklı fiyatlardan ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Hizmetlerin görüldüğü tarihlerin de birbirine yakın olduğu, dolayısıyla aradaki farkın enflasyon ile izah edilemeyeceği açıktır.'
 
AYNI YEMEK FARKLI PARA
 
Sayıştay müfettişleri Buca Belediyesi'nin vatandaşlara verilen yemeklerde, istenen yemeklerin birebir aynı olmasına, hatta bazen yüklenicinin de aynı olmasına rağmen farklı fiyatlardan ödeme yapıldığını tablolar içinde de göstermiş. Buna göre 14.01.2009 günü 200 kişiye kişi başı 50 liradan yemek verilirken sadece 2 ay sonra 500 kişiye aynı menü üzerinden kişi başı 160 lira ödenmiş. Yine 21.01.2019 da 600 kişiye yemek verilmiş yemek ücreti bu tarihte kişi başı 105 TL ödenirken sadece 2 ay sonra yani 26.032019 tarihinde aynı menüye, 450 kişi için kişi başı 200 lira ödenmiş. Belediyenin yemek parası olarak binlerce lira para ödediği raporlara yansımış.
 
ÇALIŞMAYAN ARABA BENZİN İSTER Mİ?
 
Buca Belediyesi'nin vatandaşa hizmet etsin diye alınan tonlarca akaryakıtı çalışmayan araçlarda kullanılmış gibi gösterdiği de raporlara yansıdı. Raporda görev yapmayan araçlara verildiği görülen akaryakıtın nerede ve nasıl kullanıldığının belirlenemediğinin de altı çizildi.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.