TEMİZELLER’İN MÜCADELESİ SONUÇ VERDİ: MEB KIYAFET STANDARTLARINI YENİDEN BELİRLEDİ

EĞİTİM 15.08.2024 - 13:55, Güncelleme: 15.08.2024 - 13:55 143960+ kez okundu.
 

TEMİZELLER’İN MÜCADELESİ SONUÇ VERDİ: MEB KIYAFET STANDARTLARINI YENİDEN BELİRLEDİ

TEMİZELLER GÜNDEME TAŞIDI, MEB GENELGE YAYINLADI!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin kılık kıyafetlerine ilişkin bir genelge yayımladı. Genelge, 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderilerek, eğitim kurumlarındaki kıyafet standartlarının sıkı bir şekilde takip edileceği vurgulandı.   TEMİZELLER'İN MÜCADELESİ SONUÇ VERDİ TEMİZELLER ‘in son iki yıldır ısrarla takip edip gündeme taşıdığı öğretmenlerin, şube müdürleri kılık kıyafetleri ile ilgili haberleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nda karşılık buldu. Milli Eğitim Bakanlığı bugün yayınladığı ve 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderdiği genelgede öğretmenlerin 2024-2025 eğitim yılı ve sonrasında kılık-kıyafetlerine çeki düzen vermesini istedi. Bakanlık bu konun yapacağı denetimlerle de takipçisi olacağının altını çizme. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere öğrenciler için bir teşkil ettiğinin unutulmaması gerektiğini kaydetti.   ÖĞRENCİLER İÇİN ROL MODEL OLMA VURGUSU Genelgede, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin kıyafetlerinin, eğitim ortamında öğrencilere rol model olacak şekilde seçilmesi gerektiği belirtiliyor. Bakanlık, kıyafet düzenlemesinin sadece estetik bir kaygı taşımadığını, aynı zamanda eğitimde kaliteyi artırma ve öğrencilerin davranışsal gelişimlerini olumlu yönde etkileme amacı taşıdığını vurguluyor.   EĞİTİM ORTAMINA UYGUN KIYAFET ZORUNLULUĞU Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarında kıyafetlerin, eğitim sürecinin bir parçası olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Öğretmenlerin kıyafetlerinin temiz, düzenli ve eğitim ortamına uygun olmasının önemi üzerinde duran genelge, kıyafetlerin öğretmenlik mesleğinin ve eğitim kurumlarında çalışmanın gerektirdiği ciddiyeti yansıtması gerektiğini belirtiyor.   2024-2025 DÖNEMİ İTİBARIYLA UYGULAMADA Yeni kıyafet düzenlemesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla tüm Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında geçerli olacak. Bu uygulama, okul öncesinden yükseköğretime kadar geniş bir yelpazede uygulanacak ve kıyafet standartlarının her seviyede titizlikle denetleneceği vurgulanıyor.   İşte TEMİZELLER’in son 2 yıldır ısrarla gündeme taşıdığı o haberler:   https://www.temizellergazetesi.com/izmir-milli-egitiminde-kiyafet-devrimi-5456-haberi   https://www.temizellergazetesi.com/temizeller-tisortlu-mudurleri-gundeme-getirdi-5571-haberi​     https://www.temizellergazetesi.com/tisortlu-mudurler-izlenme-rekoru-kirdi-5446-haberi      
TEMİZELLER GÜNDEME TAŞIDI, MEB GENELGE YAYINLADI!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin kılık kıyafetlerine ilişkin bir genelge yayımladı. Genelge, 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderilerek, eğitim kurumlarındaki kıyafet standartlarının sıkı bir şekilde takip edileceği vurgulandı.

 

TEMİZELLER'İN MÜCADELESİ SONUÇ VERDİ

TEMİZELLER ‘in son iki yıldır ısrarla takip edip gündeme taşıdığı öğretmenlerin, şube müdürleri kılık kıyafetleri ile ilgili haberleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nda karşılık buldu.

Milli Eğitim Bakanlığı bugün yayınladığı ve 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderdiği genelgede öğretmenlerin 2024-2025 eğitim yılı ve sonrasında kılık-kıyafetlerine çeki düzen vermesini istedi. Bakanlık bu konun yapacağı denetimlerle de takipçisi olacağının altını çizme. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere öğrenciler için bir teşkil ettiğinin unutulmaması gerektiğini kaydetti.

 

ÖĞRENCİLER İÇİN ROL MODEL OLMA VURGUSU

Genelgede, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin kıyafetlerinin, eğitim ortamında öğrencilere rol model olacak şekilde seçilmesi gerektiği belirtiliyor. Bakanlık, kıyafet düzenlemesinin sadece estetik bir kaygı taşımadığını, aynı zamanda eğitimde kaliteyi artırma ve öğrencilerin davranışsal gelişimlerini olumlu yönde etkileme amacı taşıdığını vurguluyor.

 

EĞİTİM ORTAMINA UYGUN KIYAFET ZORUNLULUĞU

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarında kıyafetlerin, eğitim sürecinin bir parçası olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Öğretmenlerin kıyafetlerinin temiz, düzenli ve eğitim ortamına uygun olmasının önemi üzerinde duran genelge, kıyafetlerin öğretmenlik mesleğinin ve eğitim kurumlarında çalışmanın gerektirdiği ciddiyeti yansıtması gerektiğini belirtiyor.

 

2024-2025 DÖNEMİ İTİBARIYLA UYGULAMADA

Yeni kıyafet düzenlemesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla tüm Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında geçerli olacak. Bu uygulama, okul öncesinden yükseköğretime kadar geniş bir yelpazede uygulanacak ve kıyafet standartlarının her seviyede titizlikle denetleneceği vurgulanıyor.

 

İşte TEMİZELLER’in son 2 yıldır ısrarla gündeme taşıdığı o haberler:

 

https://www.temizellergazetesi.com/izmir-milli-egitiminde-kiyafet-devrimi-5456-haberi

 

https://www.temizellergazetesi.com/temizeller-tisortlu-mudurleri-gundeme-getirdi-5571-haberi​

 

 

https://www.temizellergazetesi.com/tisortlu-mudurler-izlenme-rekoru-kirdi-5446-haberi

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.