Emin Küçük
Köşe Yazarı
Emin Küçük
 

KÜPE...

Haberlerdeki kadın ağlayarak anlatıyordu; Annemden hatıra küplerimi satarak market alışverişi yaptım diyerek. Bir an için içim sızladı doğrusu.İnsanımızın yüksek enflasyon ve bu enflasyon karşısında eriyerek oldulça düşük kalan gelirleri ile verdikleri yaşam mücadelesini anlatıyordu bu haber. Sonra bir tartışma proğramında en son kamuoyu yoklamalarında bugün seçim olsa kime oy verirsiniz sorusunun cevabı tartışılıyordu. Ankette iktidarda olan Cumhur ittifakının oy oranının % 40 lar civarında olduğu proğrama katılan konuşmacılar arasında tartışılıyordu.Şimdi iki haber arasında bir bağlantı kurayım dedim.Ama benim ilmim yetmedi.Bu bence toplum davranışlarını inceleyen sosyologların konusu beni aşıyor.O yüzden izlediğim kanalı zapladım başka kanala geçtim. Haydaa  o kanaldada Fransa da köylülerin yüksek akaryakıt fiyatlarını protesto etmek için yaptıkları eylemi gördüm. Köylüler traktör römorklarına yükledikleri gübreleri Parisin göbeğindeki bir meydana döküyorlar,polislerde onları seyrediyordu.Baktım cop mop yada dağılın bak gazlarız girişimleride yok.Adamlar bir güzel iki traktör gübreyi döktüler. Büyük bir olasılıkla bu köylüler yarattıkları çevre kirliliği nedeniyle yüklüce bir ceza ödeyip köylerine dönmüşlerdir. Şimdi ben burda bir empati yapayım dedim.Aynı protestoyu mesala İstanbula yakın bir köydenbizim köylüler yapmaya kalksa ,misal Taksim meydanına iki traktör gübre boca etmeyi planlasa acaba nereye kadar ulaşabilirler dersiniz? Bence Avrupa yakasından gelirlerse Topkapı surlarını geçemezler iddiaya girerim. Neden bu kadar iddialısın derseniz bizim polis Fransız polisine benzemez derim. Görmuyormusunuz güya 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı kutlamaları için illada Taksime gitmek isteyen işçiler daha Kazancı yokuşuna varamadan geriye püskürtüldü.Haydi marş marş Maltepe ye diyerekten.Garibanların yedikleri cop ve biber gazıda yanlarına kar kaldı.Valla bana sorarsanız bu Macron un Fransız polisi ile işi zor. Böyle giderse oradaki çiftçiler yakında gübreleri Şanzelize meydanınada dökerler.Benden söylemesi.Buda senin kulağına küpe olsun sayın Macron.
Ekleme Tarihi: 06 Mayıs 2022 - Cuma

KÜPE...

Haberlerdeki kadın ağlayarak anlatıyordu;
Annemden hatıra küplerimi satarak market alışverişi yaptım diyerek.
Bir an için içim sızladı doğrusu.İnsanımızın yüksek enflasyon ve bu enflasyon karşısında eriyerek oldulça düşük kalan gelirleri ile verdikleri yaşam mücadelesini anlatıyordu bu haber.
Sonra bir tartışma proğramında en son kamuoyu yoklamalarında bugün seçim olsa kime oy verirsiniz sorusunun cevabı tartışılıyordu.
Ankette iktidarda olan Cumhur ittifakının oy oranının % 40 lar civarında olduğu proğrama katılan konuşmacılar arasında tartışılıyordu.Şimdi iki haber arasında bir bağlantı kurayım dedim.Ama benim ilmim yetmedi.Bu bence toplum davranışlarını inceleyen sosyologların konusu beni aşıyor.O yüzden izlediğim kanalı zapladım başka kanala geçtim.
Haydaa  o kanaldada Fransa da köylülerin yüksek akaryakıt fiyatlarını protesto etmek için yaptıkları eylemi gördüm.
Köylüler traktör römorklarına yükledikleri gübreleri Parisin göbeğindeki bir meydana döküyorlar,polislerde onları seyrediyordu.Baktım cop mop yada dağılın bak gazlarız girişimleride yok.Adamlar bir güzel iki traktör gübreyi döktüler.
Büyük bir olasılıkla bu köylüler yarattıkları çevre kirliliği nedeniyle yüklüce bir ceza ödeyip köylerine dönmüşlerdir.
Şimdi ben burda bir empati yapayım dedim.Aynı protestoyu mesala İstanbula yakın bir köydenbizim köylüler yapmaya kalksa ,misal Taksim meydanına iki traktör gübre boca etmeyi planlasa acaba nereye kadar ulaşabilirler dersiniz?
Bence Avrupa yakasından gelirlerse Topkapı surlarını geçemezler iddiaya girerim. Neden bu kadar iddialısın derseniz bizim polis Fransız polisine benzemez derim.
Görmuyormusunuz güya 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı kutlamaları için illada Taksime gitmek isteyen işçiler daha Kazancı yokuşuna varamadan geriye püskürtüldü.Haydi marş marş Maltepe ye diyerekten.Garibanların yedikleri cop ve biber gazıda yanlarına kar kaldı.Valla bana sorarsanız bu Macron un Fransız polisi ile işi zor.
Böyle giderse oradaki çiftçiler yakında gübreleri Şanzelize meydanınada dökerler.Benden söylemesi.Buda senin kulağına küpe olsun sayın Macron.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.