YİNE O OKUL YİNE SKANDAL

EĞİTİM 03.06.2022 - 11:39, Güncelleme: 03.06.2022 - 12:26
 

YİNE O OKUL YİNE SKANDAL

Skandalların okulu
TEMİZELLER'in gündeme getirdiği ve kamuoyunda tepkilere neden olan Aliağa İlçesi’ndeki Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gündemden düşmüyor. Okulda ilk skandal geçtiğimiz ay akli dengesi bozuk bir kişinin elini kolunu sallayarak bir sınıfa girmesi ve öğrencilere sözde matematik dersi vermesiyle patlamıştı. TEMİZELLER  okulda yaşanan skandal görüntüleri paylaşmış ve yetkililere 'okula giren ya terörist olsaydı'! sorusunu sormuştu.TEMİZELLER'in haberinden sonra harekete geçen Milli Eğitim İl Müdürü Mücahit Yentür, ivedi olarak okula müfettişler görevlendirdi. Yentür, olayın geniş çaplı olarak soruşturulmasını istedi. Görüntiler hala tartışılmaya devam ederken Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili çok önemli bir iddia daha TEMİZELLER'e ulaştı. TEMİZELLER'e ulaşan bilgiler yetkililerin acilen konuya el atması gerektiğini gösteriyor. YENİLİR YUTULUR GİBİ DEĞİL TEMİZELLER'e ulaşan bilgilere göre, Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görevli bir kişi özellikle devamsızlık nedeniyle sınıfta kalma tehlikesi içinde olan öğrencilerin devamsızlıklarının para karşılığı silindiği yönünde. TEMİZELLER'in yaptığı araştırmaya göre öğrenciler arasında mağdur olanlar var.  Ancak yaşananlar sadece Aliağa'da değil İzmir'e kadar uzanmış durumda. İddiaya göre Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden Milli Eğtim Müdürlüğü'ne geçen devlet memuru M.C, okulda devamsızlığı olan öğrencileri belirli bir para karşılığı devamsızlıklarını silerek menfaat sağladı. Ancak Milli Eğitim kaynaklarımızın haber nmerkezimize ulaşıp bu memurun şifte ile e-okul sistemine girmesi mümkün değil ve kendisi yetkisizdir. E-okul şifreleri okul müdürü ve idarecilerinde bulunmaktadır. Bu olayı idareden habersiz yapması mümkün değildir. Oluk idaresi ve okul müdüründen habersiz yapamaz. Bunun tek sorumlusu okul müdürü ve idarecilerdir' dediler.  MÜDÜRDEN SES YOK Söz konusu okulda kan döndurucu görüntüler ve devamında yaşanan öğrenci devamsızlıklarının para karşılığı silnmesiyle ilgili iddialar karşısında okul müdürü Reha Ünüeroğlugil'in rahat tavırları ve sessiz kalması kamuoyunda her geçen gün tepkilerin büyümesine neden oluyor. 
Skandalların okulu

TEMİZELLER'in gündeme getirdiği ve kamuoyunda tepkilere neden olan Aliağa İlçesi’ndeki Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gündemden düşmüyor. Okulda ilk skandal geçtiğimiz ay akli dengesi bozuk bir kişinin elini kolunu sallayarak bir sınıfa girmesi ve öğrencilere sözde matematik dersi vermesiyle patlamıştı. TEMİZELLER  okulda yaşanan skandal görüntüleri paylaşmış ve yetkililere 'okula giren ya terörist olsaydı'! sorusunu sormuştu.TEMİZELLER'in haberinden sonra harekete geçen Milli Eğitim İl Müdürü Mücahit Yentür, ivedi olarak okula müfettişler görevlendirdi. Yentür, olayın geniş çaplı olarak soruşturulmasını istedi. Görüntiler hala tartışılmaya devam ederken Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili çok önemli bir iddia daha TEMİZELLER'e ulaştı. TEMİZELLER'e ulaşan bilgiler yetkililerin acilen konuya el atması gerektiğini gösteriyor.

YENİLİR YUTULUR GİBİ DEĞİL

TEMİZELLER'e ulaşan bilgilere göre, Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görevli bir kişi özellikle devamsızlık nedeniyle sınıfta kalma tehlikesi içinde olan öğrencilerin devamsızlıklarının para karşılığı silindiği yönünde. TEMİZELLER'in yaptığı araştırmaya göre öğrenciler arasında mağdur olanlar var.  Ancak yaşananlar sadece Aliağa'da değil İzmir'e kadar uzanmış durumda. İddiaya göre Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden Milli Eğtim Müdürlüğü'ne geçen devlet memuru M.C, okulda devamsızlığı olan öğrencileri belirli bir para karşılığı devamsızlıklarını silerek menfaat sağladı. Ancak Milli Eğitim kaynaklarımızın haber nmerkezimize ulaşıp bu memurun şifte ile e-okul sistemine girmesi mümkün değil ve kendisi yetkisizdir. E-okul şifreleri okul müdürü ve idarecilerinde bulunmaktadır. Bu olayı idareden habersiz yapması mümkün değildir. Oluk idaresi ve okul müdüründen habersiz yapamaz. Bunun tek sorumlusu okul müdürü ve idarecilerdir' dediler. 

MÜDÜRDEN SES YOK

Söz konusu okulda kan döndurucu görüntüler ve devamında yaşanan öğrenci devamsızlıklarının para karşılığı silnmesiyle ilgili iddialar karşısında okul müdürü Reha Ünüeroğlugil'in rahat tavırları ve sessiz kalması kamuoyunda her geçen gün tepkilerin büyümesine neden oluyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.