BUCA’DA EĞİTİMDE BÜYÜK ÇALKANTI: İHLAL VE YETKİ GASPLARI ORTAYA ÇIKTI!

İzmir’in Buca ilçesinde, 2024-2025 eğitim öğretim yılına büyük bir kaosla başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 Eylül 2024 tarihinde il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen genelge doğrultusunda, ders saatleri uygulamalarında önemli değişiklikler öngörülüyordu. Genelgede, ikili eğitim yapılan okullar ile depreme dayanaksız okulların öğrencilerinin başka okullara yerleştirilmesi durumunda, il müdürlüğü ve valilik onayı ile ders saatlerinin 30 dakikaya indirilebileceği belirtilmişti.

 

İŞTE O GENELGE:

 

Ancak, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz yönetimindeki Buca’daki devlet okullarında, genelgenin gerektirdiği prosedürlere uyulmadan birçok okulda ders saatleri 30 dakikaya düşürüldü. İl milli eğitim müdürlüğünün onayı ve Valilik oluru olmadan uygulamaya konulan bu düzenleme, büyük bir krize yol açtı.

Eğitim uzmanları, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü FİKRET YILMAZ ve il milli eğitim müdür yardımcısı HASAN VERMEZ’in, öğrencilerin eğitim ve öğretim hakkını ihlal ederek anayasal suç işlediğini ifade ettiler. Ayrıca, HASAN VERMEZ ve FİKRET YILMAZ’ın İzmir Valiliğine MEB.  tarafından verilen yetkileri gasp ettiği ve bu durumun Türk Ceza Kanunu’na göre suç teşkil ettiği belirtildi. Bu kapsamda, il milli eğitim müdürlüğünün resen bir soruşturma başlatması gerektiği vurgulandı.

Krizle ilgili tüm detaylar ve belgeler, 27 Eylül Cuma günü saat 16.00’da Araştırmacı Usta Gazeteci Ahmet Tübcel tarafından hazırlanan ve sunulan “TEMİZELLER” programında ele alınacak.

Programda, OKUL MÜDÜRÜ İKEN PARAŞÜTLE GELEN il müdür yardımcısı HASAN VERMEZ ve BULUNMAZ HİNT KUMAŞI Buca ilçe milli eğitim müdürü FİKRET YILMAZ dosyaları kapsamlı bir şekilde incelenecek.

 

Temizeller Whatsapp İhbar Hattı: 0533 263 43 78

E-posta: temizelleranaliz@gmail.com

 

Tüm detaylar için 27 Eylül'de Temizeller’i kaçırmayın!