KARABURUN BELEDİYE BAŞKANI AĞIR CEZADA YARGILANACAK

SİYASET 15.12.2021 - 08:10, Güncelleme: 15.12.2021 - 10:36 10519+ kez okundu.
 

KARABURUN BELEDİYE BAŞKANI AĞIR CEZADA YARGILANACAK

Evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma
CHP'nin İzmir'deki vukuatlı belediye başkanlarına bir yenisi daha eklendi. Daha önce resmi evrakta sahtecilik gibi suçlardan İçişleri Bakanlığı'nca hakkında soruşturma izni verildiğinin duyurulduğu Karaburun Belediyesi'nin CHP'li Başkanı avukat İlkay Girgin Erdoğan, 'Ağır Cezalık' oldu. Erdoğan hakkında görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçlamalarıyla Cumhuriyet Savcılığı tarafından 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Erdoğan ile yasak olmasına rağmen şirketine ihale verilen Meclis üyesi CHP'li Sercan Sefer Çiğdemoğlu ve belediye gerçekleştirme görevlisi Ali Murat Çelik, piyasa araştırmasında görevli belediye inşaat mühendisi Burçin Çelik ve Harita Kadastro Teknikeri Ahmet Tolga Aydın hakkında ayrı ayrı istenen toplam hapis cezası miktarı ise, 10'ar yılın üzerinde oldu. RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİK İddianamede Mordoğan meydanının kilit parke yapım ve oluk/bordür yapım işi 2 Mayıs 2019'da 'doğrudan temin ihale yöntemi' ile yasalarca belediye ile iş yapması yasak olmasına rağmen Meclis Üyesi Sercan Sefer Çiğdemoğlu'nun yüzde 50 ortak olduğu Sebahattin Üstündağ Petrol Ürünleri şirketine verilerek haksız menfaat sağlandığı vurgulandı. İşin yaptırıldığı meclis üyesinin şirketine 36 bin lira ödeme yapıldığına dikkat çekilen iddianamede, bununla ilgili şikayet ve yakınmaların artması üzerine CHP'li Başkan Erdoğan ve diğer sanıkların bu şirkete ödemenin yanlışlıkla yapıldığını öne sürerek, iş sanki Gölkent isimli başka bir firmaya yaptırılmış gibi geçmişe yönelik evrak hazırladıkları ve ödemenin bu firmaya yapıldığına dikkat çekildi.  
Evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma

CHP'nin İzmir'deki vukuatlı belediye başkanlarına bir yenisi daha eklendi. Daha önce resmi evrakta sahtecilik gibi suçlardan İçişleri Bakanlığı'nca hakkında soruşturma izni verildiğinin duyurulduğu Karaburun Belediyesi'nin CHP'li Başkanı avukat İlkay Girgin Erdoğan, 'Ağır Cezalık' oldu. Erdoğan hakkında görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçlamalarıyla Cumhuriyet Savcılığı tarafından 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Erdoğan ile yasak olmasına rağmen şirketine ihale verilen Meclis üyesi CHP'li Sercan Sefer Çiğdemoğlu ve belediye gerçekleştirme görevlisi Ali Murat Çelik, piyasa araştırmasında görevli belediye inşaat mühendisi Burçin Çelik ve Harita Kadastro Teknikeri Ahmet Tolga Aydın hakkında ayrı ayrı istenen toplam hapis cezası miktarı ise, 10'ar yılın üzerinde oldu.

RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİK
İddianamede Mordoğan meydanının kilit parke yapım ve oluk/bordür yapım işi 2 Mayıs 2019'da 'doğrudan temin ihale yöntemi' ile yasalarca belediye ile iş yapması yasak olmasına rağmen Meclis Üyesi Sercan Sefer Çiğdemoğlu'nun yüzde 50 ortak olduğu Sebahattin Üstündağ Petrol Ürünleri şirketine verilerek haksız menfaat sağlandığı vurgulandı. İşin yaptırıldığı meclis üyesinin şirketine 36 bin lira ödeme yapıldığına dikkat çekilen iddianamede, bununla ilgili şikayet ve yakınmaların artması üzerine CHP'li Başkan Erdoğan ve diğer sanıkların bu şirkete ödemenin yanlışlıkla yapıldığını öne sürerek, iş sanki Gölkent isimli başka bir firmaya yaptırılmış gibi geçmişe yönelik evrak hazırladıkları ve ödemenin bu firmaya yapıldığına dikkat çekildi.



 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.