BORNOVA BELEDİYESİ'NDE 'KELLE' AVI

SİYASET 10.12.2021 - 17:01, Güncelleme: 10.12.2021 - 17:20 5125+ kez okundu.
 

BORNOVA BELEDİYESİ'NDE 'KELLE' AVI

BAŞKAN İDUĞ KUTU SKANDALINI SIZDIRANI ARIYOR..TEMİZELLER SORUYOR..BUZDOLAPLARI NEREDE?
Bornova Belediyesi'nde yaşandığı iddia edilen depremzede yardım kolileri ile ilgili iddialar ortalığı karıştırdı. İddiaya göre Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ kolilerin fotoğraflarını basına sızdırdığı iddia edilen kişi veya kişilerin peşine düştü. Başkan İduğ'un bazı birimlere gidip 'Bu bilgiyi medyaya sızdıranı affetmeyeceğim. Bu kişiler kimse onları cezalandıracağım' dediği iddia edildi.  DOLAPLAR ŞANTİYEYE GİTMİŞ Öte yandan depremzedeler için yardımseverler ve sivil toplum kuruluşları tarafından gönderilen bazı beyaz eşyaların da belediyede bazı birimlerde kullanıldığı söyleniyor. Bu beyaz eşyalardan iki tanesinin depremzedeler yerine Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne verildiği iddia ediliyor. Dolaplardan birinin temizlik işleri müdürünün odasında diğerinin ise temizlik işlerinin çay ocağında olduğu belirtiliyor. Diğer beyaz eşyaların ise dağıtılıp dağıtılmadığı bilinmiyor. Depremzedelere gönderilen beyaz eşyaların Mevlana ve Naldöken mahallelerindeki kültür merkezlerine depolandığı ancak yağışlar nedeniyle bu eşyaların depolardan alındığı iddia edilmişti. Beyaz eşyaların ise Koçtaş adlı firmadan geldiği iddia ediliyor.  NELER YAŞANMIŞTI? 30 Ekim 2020 yılında meydana gelen ve 117 kişinin hayatını yitirdiği depremde mağdurlar için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi'ne temizlik yardım kolileri gönderdi. Bornova belediyesine ait naldöken ve Mevlana kültür merkezlerinde yaklaşık bir yıldır saklanan koliler Eskişehir Belediyesi'nin amblemini kutulardan sökerek yerine Bornova Belediyesi'nin amblemini taşıyan broşürler yapıştırıldığı iddia edildi.   KEL GÖRÜNDÜ Haber merkezimize yapılan ihbar iddialarında Eskişehir Belediyesi'nin logosunun üzerine yapıştıran belediye, depremzedeler için gönderilen kolileri depremzedelere dağıtmayıp sözde yardıma ihtiyacı olduğu iddia edilen vatandaşlara ' Bornova Belediyesi yardımı' diye dağıttığı iddia edildi. Ancak deprem yardımı kolilerinde yırtılma olunca işin aslı ortaya çıktı. Koli yırtılıp 'kel' gözükünce Bornova Belediyesi karıştı. Depremzedeler için gönderilen temizlik kolilerinin ihtiyaç sahiplerine Bornova Belediyesi'nce değil Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Bornova Belediyesi'nin kendi logosunu yapışkan broşür olarak bastırmak için ihaleye de çıktığı iddia edildi.   
BAŞKAN İDUĞ KUTU SKANDALINI SIZDIRANI ARIYOR..TEMİZELLER SORUYOR..BUZDOLAPLARI NEREDE?


Bornova Belediyesi'nde yaşandığı iddia edilen depremzede yardım kolileri ile ilgili iddialar ortalığı karıştırdı. İddiaya göre Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ kolilerin fotoğraflarını basına sızdırdığı iddia edilen kişi veya kişilerin peşine düştü. Başkan İduğ'un bazı birimlere gidip 'Bu bilgiyi medyaya sızdıranı affetmeyeceğim. Bu kişiler kimse onları cezalandıracağım' dediği iddia edildi. 

DOLAPLAR ŞANTİYEYE GİTMİŞ

Öte yandan depremzedeler için yardımseverler ve sivil toplum kuruluşları tarafından gönderilen bazı beyaz eşyaların da belediyede bazı birimlerde kullanıldığı söyleniyor. Bu beyaz eşyalardan iki tanesinin depremzedeler yerine Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne verildiği iddia ediliyor. Dolaplardan birinin temizlik işleri müdürünün odasında diğerinin ise temizlik işlerinin çay ocağında olduğu belirtiliyor. Diğer beyaz eşyaların ise dağıtılıp dağıtılmadığı bilinmiyor. Depremzedelere gönderilen beyaz eşyaların Mevlana ve Naldöken mahallelerindeki kültür merkezlerine depolandığı ancak yağışlar nedeniyle bu eşyaların depolardan alındığı iddia edilmişti. Beyaz eşyaların ise Koçtaş adlı firmadan geldiği iddia ediliyor. 

NELER YAŞANMIŞTI?

30 Ekim 2020 yılında meydana gelen ve 117 kişinin hayatını yitirdiği depremde mağdurlar için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi'ne temizlik yardım kolileri gönderdi. Bornova belediyesine ait naldöken ve Mevlana kültür merkezlerinde yaklaşık bir yıldır saklanan koliler Eskişehir Belediyesi'nin amblemini kutulardan sökerek yerine Bornova Belediyesi'nin amblemini taşıyan broşürler yapıştırıldığı iddia edildi.  

KEL GÖRÜNDÜ

Haber merkezimize yapılan ihbar iddialarında Eskişehir Belediyesi'nin logosunun üzerine yapıştıran belediye, depremzedeler için gönderilen kolileri depremzedelere dağıtmayıp sözde yardıma ihtiyacı olduğu iddia edilen vatandaşlara ' Bornova Belediyesi yardımı' diye dağıttığı iddia edildi. Ancak deprem yardımı kolilerinde yırtılma olunca işin aslı ortaya çıktı. Koli yırtılıp 'kel' gözükünce Bornova Belediyesi karıştı. Depremzedeler için gönderilen temizlik kolilerinin ihtiyaç sahiplerine Bornova Belediyesi'nce değil Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Bornova Belediyesi'nin kendi logosunu yapışkan broşür olarak bastırmak için ihaleye de çıktığı iddia edildi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.