RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA YENİ MÜCADELE DÖNEMİ BAŞLIYOR

SİYASET 25.04.2023 - 14:44, Güncelleme: 25.04.2023 - 14:44 34697+ kez okundu.
 

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA YENİ MÜCADELE DÖNEMİ BAŞLIYOR

HERKESİN AKLINDA BULUNSUN
Herkes 14 Mayıs tarihi seçim gününü beklerken, ben ve TEMİZELLER ekibi olarak 15 Mayıs sonrasını bekliyorum. Diyeceksiniz ki neden? Duyduklarımız, gelen bilgiler ve kulis bilgiler ışığında açıklayayım siz okurlara… Seçimin hemen ertesinde başlayacağını duyduğumuz ya da istihbaratını edindiğimiz ve savcılıkların hızla hazırladıklarını duyduğumuz çok büyük yolsuzluk soruşturmaları ve beraberinde operasyonlar başlayacak. Kesin mi derseniz, benim duyumum, gördüklerim aynen böyle. Peki bu soruşturma ve operasyonlar kime, kimlere yapılacak. Onun da altını kırmızı kalemle net olarak çizelim. Yolsuzluk operasyonları kamu kurum kuruluşlarına, belediyelere, dolayısıyla belediye başkanlarına ve özellikle de belediyelerde önemli görevlerde bulunanlar kendi çıkarlarını halkın çıkarları önünde tutup her şeye el kaldırıp imza atan ihaleleri adrese teslim yapılmasında önemli rol oynayan meclis üyelerine yönelik olacak. Yine şöyle bir soru soracak olabilirsiniz. Peki operasyon ve soruşturmaların adresi belli bir parti veya kurum mu diye. Hayır yok öyle bir şey. Yine sağlam kaynaklardan edindiğim bilgiye göre operasyon ve soruşturmaların adresi belli değil. Suç işleyen ve kamu zararına sebep veren kişilerin hangi partiye mensup olursa olsun hiç gözlerinin yaşına bakılmayacak Anlayacağınız o parti de bu parti de bu adli kıskaçtan nasibini alacak. TEMİZELLER program yapımcısı Ahmet TÜBCEL olarak bu çok önemli duyumumu şimdilik burada sonlandıralım. Ne kamu görevi yapan soruşturmacıların ne de onların emrindeki polis ve jandarmaların işlerine köstek olmayalım. Ya ne yapalım. Şunu yapalım. Bu soruşturma ve operasyon kapsamı altındaki görevlilere bir yasanın metnini paylaşalım. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE KANUNU… MAL BİLDİRİMİNDE BULUNULMASI, RÜŞVET VE YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE KANUNU Kanun Numarası : 3628 Kabul Tarihi : 19.4.1990 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 4.5.1990 Sayı : 20508 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 29 Sayfa : 95   Bu Kanun ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren yönetmelik için, "Yönetmelikler Külliyatı" nın kanunlara göre düzenlenen nümerik fihristine bakınız. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 – Bu Kanunun amacı, rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele cümlesinden olarak; bu Kanunda sayılanların mal bildiriminde bulunmalarını, bildirimlerin yenilenmesini, mal edinmelerin denetimiyle, haksız mal edinme veya gerçeğe aykırı bildirimde bulunma halinde uygulanacak hükümleri, bu Kanunda belirlenen suçlarla bazı suçlardan dolayı kamu görevlileri ve suç ortakları hakkında takip ve muhakeme usulünü düzenlemektir. Kanunun tam metni… https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.3628.pdf  
HERKESİN AKLINDA BULUNSUN

Herkes 14 Mayıs tarihi seçim gününü beklerken, ben ve TEMİZELLER ekibi olarak 15 Mayıs sonrasını bekliyorum. Diyeceksiniz ki neden? Duyduklarımız, gelen bilgiler ve kulis bilgiler ışığında açıklayayım siz okurlara…

Seçimin hemen ertesinde başlayacağını duyduğumuz ya da istihbaratını edindiğimiz ve savcılıkların hızla hazırladıklarını duyduğumuz çok büyük yolsuzluk soruşturmaları ve beraberinde operasyonlar başlayacak. Kesin mi derseniz, benim duyumum, gördüklerim aynen böyle.

Peki bu soruşturma ve operasyonlar kime, kimlere yapılacak. Onun da altını kırmızı kalemle net olarak çizelim.

Yolsuzluk operasyonları kamu kurum kuruluşlarına, belediyelere, dolayısıyla belediye başkanlarına ve özellikle de belediyelerde önemli görevlerde bulunanlar kendi çıkarlarını halkın çıkarları önünde tutup her şeye el kaldırıp imza atan ihaleleri adrese teslim yapılmasında önemli rol oynayan meclis üyelerine yönelik olacak.

Yine şöyle bir soru soracak olabilirsiniz. Peki operasyon ve soruşturmaların adresi belli bir parti veya kurum mu diye.

Hayır yok öyle bir şey. Yine sağlam kaynaklardan edindiğim bilgiye göre operasyon ve soruşturmaların adresi belli değil. Suç işleyen ve kamu zararına sebep veren kişilerin hangi partiye mensup olursa olsun hiç gözlerinin yaşına bakılmayacak

Anlayacağınız o parti de bu parti de bu adli kıskaçtan nasibini alacak.

TEMİZELLER program yapımcısı Ahmet TÜBCEL olarak bu çok önemli duyumumu şimdilik burada sonlandıralım. Ne kamu görevi yapan soruşturmacıların ne de onların emrindeki polis ve jandarmaların işlerine köstek olmayalım. Ya ne yapalım. Şunu yapalım.

Bu soruşturma ve operasyon kapsamı altındaki görevlilere bir yasanın metnini paylaşalım.

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE KANUNU…

MAL BİLDİRİMİNDE BULUNULMASI, RÜŞVET VE YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE KANUNU

Kanun Numarası : 3628

Kabul Tarihi : 19.4.1990

Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 4.5.1990 Sayı : 20508

Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 29 Sayfa : 95

 

Bu Kanun ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren

yönetmelik için, "Yönetmelikler Külliyatı" nın kanunlara göre

düzenlenen nümerik fihristine bakınız.

BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Amaç

Madde 1 – Bu Kanunun amacı, rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele cümlesinden olarak; bu Kanunda sayılanların mal bildiriminde bulunmalarını, bildirimlerin yenilenmesini, mal edinmelerin denetimiyle, haksız mal edinme veya gerçeğe aykırı bildirimde bulunma halinde uygulanacak hükümleri, bu Kanunda belirlenen suçlarla bazı suçlardan dolayı kamu görevlileri ve suç ortakları hakkında takip ve muhakeme usulünü düzenlemektir.

Kanunun tam metni…

https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.3628.pdf

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.